Triple chokoladeis

Tags: Chokolade

Ingredienser

  • 150g mælkechokolade
  • 6 æg
  • 60 g smør
  • 90 g flormelis
  • ½ l fløde 38 %
  • 150 g hvid chokolade
  • 2 tsk pulverkaffe
  • 4 tsk god mørk rom
  • 150 g mørk chokolade af god kvalitet

Sådan gør du 

Hak de 3 forskellige chokolader hver for sig. Smelt mælkechokoladen over vandbad. Tag hviderne fra 2 af æggene og pisk til skum, ikke helt stift. Nu kommes 30 g flormelis i æggemassen lidt af gangen mens der piskes til en tyk masse. Pisk det hele sammen med den smeltede chokolade (der ikke må være alt for varm, men stadig flydende) og de 2 æggeblommer. Smelt 1/3 af smøret, og pisk det sammen med chokolademassen. 1/3 af fløden piskes og vendes forsigtigt i massen.

Nu kommes ismassen i en rugbrødsform der er vendt på skrå, så det danner en trekant i den ene side. Denne skal nu fryses i 2 timer til den er fast. Husk at isen stadig skal stå på skrå i fryseren.

Samme måde bruges til den hvide chokolade. Denne vendes blot skrå på modsatte side i formen til sidst og fryses til den er fast.

Den sidste del af isen bruger samme fremgangsmåde som de 2 andre. Her skal blot tilsættes rom og kaffepulveret opløst i 1 spsk vand i chokoladen. Når isen skal fryses skal formen stå lige, så det danner en pæn vandret flade til afslutning. Frys til den er fast, og læg gerne film over for at undgå iskrystaller.