Pæreis med timian og nøddeslør

Tags: Pærer, timian

Pæreis

(8 personer)

Ingredienser:
 

Pæreis:

  • 10 skrællede pærer i tynde både
  • ½  dl vand
  • 275 g sukker
  • 4 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. friske timianblade
  • 1 spsk. æbleeddike
  • ½ liter sødmælksyoghurt naturel
     

Nøddeslør:

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 125 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1 ½ tsk. æbleeddike

Kom pærer og vand i en gryde og kog pærerne ved svag varme under låg i ca. 15 minutter. Kom pærerne med saft i en blender/food processor og blend dem. Rør sukker og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt timian og de blendede pærer. Kog blandingen jævn ved svag varme og under omrøring. Afkøl blandingen og vend det sammen med æbleeddike og yoghurt. Hæld derefter blandingen i en form og dæk med alufolie. Frys isen i mindst 8 timer og rør i den under indfrysning.

Tag isen ud 1 ½ time før servering og stil det i køleskabet.

Rist hasselnødderne i en bradepande i ovnen i ca. 10 minutter ved 175° grader. Tag dem ud og gnid dem i et viskestykke. Læg hasselnødderne i 8 lige store portioner på et stykke bagepapir. Bring dernæst sukker og vand i en gryde og tilsæt eddike. Kog blandingen til den bliver lysegul og rør ikke i den. Tag gryden af varmen og lad den afkøle. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over hver portion nødder. Lad det stivne.

Anret pæreisen i kugler og læg nøddesløret ved hver portion.