Osteiskage med jordbær

Tags: flødeost, hindbær, kiks

Osteiskage med jordbær


Ingredienser:

  • ½ pakke Digestive kiks
  • 100 g smør
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 1 ½ dl sukker
  • 1 dl flødeost naturel
  • 4 spsk. jordbærsyltetøj

Hindbærsauce:

  • 2 pakker frosne hindbær
  • 200 g flormelis
  • 4 spsk. citronsaft

Smuldr kiksene. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene. Tryk det ud i en form med bagepapir. Pisk fløde og vanilje til flødeskum i en skål. Rør æggeblommer, sukker og flødeost sammen i en anden skål. I en tredje skål piskes æggehviderne stive. Vend forsigtigt indholdet fra alle skåle sammen og hæld i det i en form. Smør et lag syltetøj på ismassen. Pas på det ikke blandes. Syltetøjet skal være en hinde. Sæt formen i fryseren i ca. 4 timer. Kom optøede hindbær, flormelis og citronsaft i en blender og blend til massen er flydende.

Tag kagen ud en 15 minutter før servering. Pynt med frisk frugt og hindbærsauce.