Nøddeskåle med is

Tags: Is, nødder, vanilje

Vaniljeis

 

Nøddeskåle med is

  • 1l fløde 9%
  • 1 hel vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 8 pasteuriserede æggeblommer

Fløde og sukker kommes i en gryde sammen med vaniljestangen, der er skåret på langs. Varm blandingen op til lige under kogepunktet. Rør derefter æggeblommerne sammen i en skål. Tag 1 dl af den varme fløde og kom over i æggemassen. Det hele vil skille, hvis fløden er kogende. Husk derfor at afkøle til fløden er lillefingervarm. Pisk godt i blandingen, og hel massen over i gryden igen. Det hele piskes sammen.

Blandingen er nu klar til afkøling. Held den over i en skål igennem en si, når blandingen er afkølet. Stil skålen i et koldt vandbad for at speede processen op. Når massen igen har afkølet i 5-10 minutter sættes skålen ind i køleskabet til den er helt kold. Isen er nu klar til at komme i en ismaskine, eller i fryseren. Kom isen i en form, hvis den skal i fryseren. Tag den ud med 20 minutters mellemrum og rør i den. Dette fortsættes til isen er fast og den ikke kan røres i længere.

Server isen i flotte nøddeskåle man enten køber eller selv laver, og dekorer med friske frugter.

Her kan du se opskriften på hjemmelavede nøddeskåle