Melon med melon-is

Tags: cognac, melon

Melon med melon-is

(4 personer)

Ingredienser:

  • 2 meloner eller 400 g melonkød
  • 200 g sukker
  • Saften fra 1 citron
  • 1 spsk. cognac
  • 1 dl piskefløde
  • 2 små portionsmeloner
  • Blomsterhonning

Tag kødet ud af de første meloner. Rør derefter sukker og citronsaft sammen og smelt det over svag varme og omrøring. Smelt i ca. 5 minutter over varmen uden det tager farve. Kom melonkødet og sukkermassen i en blender og blend. Tilsæt cognac så sukkeret er helt opløst. Pisk fløden til flødeskum og rør det omhyggeligt i melonmassen. Kom det hele i en skål og stil det i fryseren. Lad det stå i ca. 8 timer.

Server i portionsmelonerne, hvor du har taget kernerne ud. Lad isen stå ude i 10 minutter og form derefter små kugler til portionsmelonerne. Pynt gerne med en valnød, nogle mynteblade og dryp blomsterhonningen over isen.