Karamelrand med flødeis

Tags: fløde, Karamel, sukker

Karamelrand med is og karamel

(6-8 personer)

Ingredienser:

  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 5 æg
  • 1 spsk. sukker
  • ½ liter mælk
  • 1 liter vaniljeis

Sukkeret brunes til karamel, og en randform beklædes med noget af karamellen. Resten af karamellen koges af med vand og under omrøring til en tyk sirup. Sæt den derefter til afkøling. Æggene piskes let sammen med sukker og mælk og sies inden det hældes i randformen. Sæt randformen i et vandbad i ovnen. Sæt det ind i ovnen på 125° grader i ca. 1 time. Afkøl den og fyld dem med is.  Bland det afkølede karamel i flødeskummet lige inden servering.

Server det randformen og isen med karamelsovsen.