Kanelis

Tags: Kanel

Kanelis

(6 personer)

Ingredienser:

  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ¼ liter piskefløde
  • ¼ liter mælk
  • 4 æggehvider


Sådan gør du: 

Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en luftig masse. Tag derefter en gryde, bland fløde og mælk og varm det op til kogepunktet. Hæld lidt af den varme flødeblanding i den luftige masse under omrøring. Tag gryden fra varmen og pisk den lune æggemasse i. Varm igen massen op til den jævner, uden at det kommer op og ramme kogepunktet. Lad den derefter køle af.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i massen. Hæld det hele i en form og dæk formen med alufolie. Sæt formen i fryseren i ca. 5 timer. Under de 5 timer skal den rører op 5-6 gange. Kanelisen skal være bløde ved servering.

Når isen er taget ud af fryseren piskes det med en elpisker. Fordel det i potionsglas, og pynt med frugtkødet fra en passionsfrugt og flødeskum.