Jordbæris

Tags: jordbær

Foto: joyosity

 

Ingredienser

500 g jordbær
175 g + 2 spsk. sukker
½ l sødmælk
½ l piskefløde
1 vaniljestang
10 æggeblommer
2 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Hak jordbærrene groft og kom dem i en skål. Kom sukkeret over bærrene og lad dem trække et par time, for at få en sødere smag. Mælken og fløden kommes i en tykbundet gryde. Vaniljestangen flækkes på langs og lægges i for at afgive smag. Nu varmes blandingen op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad mælkeblandingen trække i 20 minutter. Sukker og æggeblommer piskes sammen i en skål, til det er tykt. Herefter fjernes vaniljestangen og pisk æggemassen samt blandingen af mælk og fløde sammen. Kom massen i en ren gryde og varm forsigtigt op under konstant omrøring, til den begynder at blive tyk i konsistensen. Gryden tages nu af varmen og ismassen stilles til afkøling i en skål. Jordbærrene blendes til puré. Når ismassen er blevet afkølet, blandes jordbærpuréen og citronsaften i. Isen kan fryses i en ismaskine hvis man har sådan en. Ellers kan man hælde isen op i en stor form med film over og stille den i fryseren. Filmen sikre at der ikke dannes iskrystaller under frysningen. Isen skal omrøres én gang i timen de første tre timer. Herefter fryses isen yderligere 2 timer eller natten over, og er nu færdig.