Islagkage med marcipan og chokolade

Tags: Chokolade, Islagkage, marcipan

Ingredienser:

8-10 personer

Kagen:
2 lagkagebunde
2 liter vaniljeis
100 g knuste makroner
100 g hakket mørkt chokolade

Lagkagebund:
15o g blødt smør/margarine
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Marcipanlåg:
300 g rå marcipan
Flormelis

Sådan gør du

Kom fedtstof og sukker i en skål, og rør det let og luftigt. Rør derefter æggene i ét ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål, og kom det derefter ned i skålen med fedtstof, sukker og æg. Rør det godt sammen, og kom derefter dejen i en smurt lagkageform. Du kan også bruge en tærteform/springform. Sæt ovnen på 220C (varmluft 200C). Bag den tykke bund i ca. 15-25 minutter.

Du kan også vælge, at fordele dejen i tre mindre og tyndere bunde. Så skal de have ca. 7-10 minutter i ovnen.

Når lagkagebunden er sat i ovnen, skal du starte med at hakke chokoladen og knuse makronerne. Kom isen i en skål og lad den stå, så den kan blive blød nok til, at du kan røre den sammen med chokoladen og makronerne.

Ælt derefter marcipanen og rul den ud mellem to stykker bagepapir. Drys den med flormelis, så den ikke hænger fast. Tag lagkagebundene og prøv at samle kagen. Sæt den på et fad, og læg marcipanlåget over. Skær evt. kanterne til.

Du kan pynte kagen med den overskydende marcipan. Kom også glasur på.