Indbagt is med marengs

Ingredienser:

  • 1 lagkagebund
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g flormelis
  • 1 liter is
  • evt. 3 spsk. syltetøj

Lagkagebunde: 3 bunde

  • 150 g hvedemel
  • 150 g blødt smør/margarine
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

Kom fedtstof og sukker i en skål, og rør det let og luftigt. Rør derefter æggene i ét ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål, og kom det derefter ned i skålen med fedtstof, sukker og æg. Rør det godt sammen, og kom dejen i en smurt lagkageform. Du kan også bruge en tærteform/springform. Sæt ovnen på 220C (varmluft 200C). Bag den tykke bund i ca. 15-25 minutter.

Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt flormelis. Pisk igen til at massen bliver sej. Læg lagkagebunden i et ildfast fad. Smør evt. syltetøj på lagkagebunden. Kom derefter isen på bunden, og dæk det hele med de piskede æggehvider. Isen skal komme fra fryseren, ellers kan den godt blive for blød. Sørg for at isen er dækket af æggehvidemassen, ellers vil den smelte, når den kommer ind i ovnen.

Sæt kagen ind i den forvarmede ovn ved 225C. Bag den i 10 minutter, og server med det samme den kommer ud.

Pynt med frugt og bær.