Hjemmelavet vaniljeis

Tags: vaniljeis

  • 1l fløde 9%
  • 1 hel vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 8 pasteuriserede æggeblommer

Fløde og sukker kommes i en god tykbundet gryde sammen med vaniljestangen der er skåret på langs. Varm op til lige under kogepunktet. Æggeblommerne røres sammen i en skål. Tag 1 dl af den varme fløde og kom over i æggemassen. Det er vigtigt at fløde ikke er kogende, da det hele ellers vil skille. Pisk godt i et halvt minut, og hel blandingen over i gryden igen. Det hele piskes nu sammen.

Blandingen er nu klar til at komme til afkøling. Hel den over i en skål, og gerne igennem en si, for at filtrere evt. klumper fra. Stil skålen i et koldt vandbad for at speede processen op. Når massen har afkølet i 5-10 minutter sættes skålen ind i køleskabet til den er helt kold. Nu er isen klar til at komme i en ismaskine, eller i fryseren. Vælger man at bruge fryseren, kommes isen i en rugbrødsform, og tages ud med 20 minutters mellemrum, hvor den omrøres. Dette fortsættes til isen er så fast at den ikke kan røres længere.