Hjemmelavet Kaffeis

Tags: kaffe


Foto: Veganbaking.net

Ingredienser

  • 40 g kaffebønner
  • 7,5 dl piskefløde
  • 250 g mørk chokolade af god kvalitet
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 2,5 dl sødmælk

Brug en god tykbundet gryde, og hæld kaffebønner og fløde deri. Varm op under omrøring, og tages af vormen når det koger. Chokoladen hakkes groft, og kommes deri. Der røres til chokoladen er helt smeltet. Pisk nu sukker og æggeblommer i en skål for sig selv. Hæld mælk i og pisk videre.

Nu tilsættes chokolademassen lidt af gangen, mens der fortsat piskes til en jævn blanding. Kom derefter blandingen igennem en si, for at få bønner fra. Chokolademasse uden bønner, kommes nu i gryden igen, hvor den forsigtigt varmes op til den bliver tyk. Det er vigtig at den ikke kommer i kog, da den derved vil begynde at skille. Efter opvarmning, tages gryden af varmen og blandingen sættes til afkøling.

Nu skal isen fryses gradvis. Den kommes ned i en rugbrødsform, og sættes i fryseren. Efter 20 min. tages den ud og omrøres. Dette gentages 3 gange, til isen er så fast, at omrøring ikke længere er muligt. Nu kommes der film over, så der ikke dannes iskrystaller, og fryses yderligere 2-3 timer. Har du en ismaskine kan denne selvfølgelig også benyttes.