Hjemmelavet chokoladeis

Tags: Chokolade

Ingredienser

  • 1l fløde
  • 1/2 stang vanilie
  • 7 æpasturiserede æggeblommer
  • 1 1/2dl sukker
  • 200g mørk chokolade i en god kvalitet

Brug en gryde med tyk bund, det giver en mere jævn varme. Kom fløde i gruden sammen med chokoladen brækket i små stykker. Skær vaniljestangen på langs og kom den med. Lad det hele langsomt koge op, og sluk derefter for varmen og lad det afkøle i 5 minutter.

Pisk æggeblommer og sukker til en hvid luftig masse. Fjern vaniljestangen, som nu har afgivet smag. Kom indholdet af gryden op i æggemassen og rør forsigtigt rundt. Det hele kommes igen tilbage i gryden, og der skal nu piskes godt, mens det langsomt varmer op. Pas på det ikke begynder at koge, massen skal bot være tyk og blank. Nu kommes det hele over i skålen igen, og afkøles under piskning.

Når isen er så afkølet at den er klar til at komme i fryseren, hældes den over i en form, gerne den samme som man bruger til rugbrød, og kommes i fryseren. For hvert kvarter tages isen ud og omrøres. Dette fortsættes til isen er så fast, at den ikke kan røres i længere. For at undgå iskrystaller lægges film over isen, og den fryses nu helt. Herefter er den klar til servering.