Fersken-limeis

Tags: Ferskner, lime

Ferskenis

(6-8 personer)

Ingredienser:
 

Fersken-limeis:

  • Halvdelen af fersknerne fra en dåse på ca. 850 g
  • Friskpresset limesaft
  • 150 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. fintrevet limeskal
  • ¼ liter piskefløde
  • ½ liter syrnet mælkeprodukt

Honning mandler:

  • 25 g smør
  • 100 g smuttede, flækkede mandler
  • 1 ½ dl akaciehonning
  • ½ vand

Hæld fersknerne i en sigte, og kom dem derefter i en food processor/blender sammen med limesaft, flormelis og vaniljesukker. Blend og kom ferskenblandingen i en skål. Tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv, og vend det syrnede mælkeprodukt i flødeskummen. Kom det i ferskenblandingen og bland det. Hæld det derefter i en form og dæk det med alufolie. Frys isblandingen i fryseren i ca. 24 timer, og rør i den 3-4 gange. Stil isen i køleskabet 1 time før servering.

Smelt smørret i en pande og kom mandlerne i. Rist dem ved jævn varme og under omrøring til mandlerne er gyldne. Tag panden af varmen og tilsæt honning og vand. Rør i blandingen til honningen er smeltet.

Server isen i kugler og i potionsglas. Pynt med de gyldne mandler og limeskal.