Daim lagkage

Tags: daim, Is, piskefløde

 

Daim lagkage

 

Ingredienser:

Lagkagebund

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 150 g mandler

Daimis

  • 3 æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 120 g Daim

Pisk æggehvider og sukker sammen til en stiv marengs. Blend mandlerne og vend dem i marengsen. Kom marengsen i en form med bagepapir, og bag bunden ved 170° grader i ca. 40 minutter. Vend lagkagebunden ud af formen og afkøl den.

Isen skal laves af en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker, som piskes sammen. Pisk dernæst fløden til flødeskum og vend det i æggesnapsen. Hak daim og kom det i massen. Kom den afkølede bund tilbage i formen og smør isen ovenpå. Stil formen i fryseren.

Tag kagen ud ½ time før servering. Pynt med daimstykker, og server kagen på  et flot fad.