Chokoladekage isdessert

Tags: Chokolade, Is

Chokoladekage isdessert


Ingredienser:

Kage:

  • 200 g hvedemel
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. fint salt
  • 1,5 dl piskefløde

Is:

  • 6 æggeblommer, pasteuriserede
  • 200 g sukker
  • ½ l piskefløde
  • 500 g frosne bær

Hak chokoladen i stykker og smelt den over et vandbas. Find en skål og bland mel, bagepulver og salt. Pisk sukker og smør luftig i en anden skål, og rør æggene i et ad gangen. Rør den smeltede chokolade og piskefløden i æggeblandingen. Vend til sidst melblandingen i. Smør en form med smør og drys den med mel. Hæld dejen i formen og stil den i en opvarmet ovn på 160° grader. Bag kagen i ca. 30 min. Lad derefter kagen køle af.

Til isen skal de frosne bær tø op. Find en skål og pisk æggeblommerne og sukkeret til en luftig masse. Når bærerne er frosne piskes saften fra bærerne i æggemassen. Pisk derefter fløden og vend skummet og de optøede bær i æggemassen. Hent kagen og smør isen ovenpå. Stil iskagen i fryseren i mindst 12 timer.

Server kagen i små firkantede stykker med frosne bær og et drys flormelis.