Chokoladeis med ingefær

Tags: Chokolade, ingefær

Chokoladeis med ingefær

(6 personer)

Ingredienser:

  • 100 g overtrækschokolade
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 æggehvider
  • ½ liter piskefløde
  • 2 tsk. finthakket, syltet ingefær
  • 2 spsk. cognac

 

Sådan gør du:

Knæk chokoladen i passende stykker og kom dem i en dyb tallerken. Tag derefter en gryde og kom ca. 5 cm vand i. Sæt den dybe tallerken oven på gryden, og tænd for komfuret. Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelissen luftigt. Find en anden skål, og pisk derefter æggehviderne stive, og tilsæt resten af flormelissen. Æggehviderne skal piskes seje. Pisk piskefløden. Vend derefter chokolade, ingefær og cognac i blandingen med luftige blanding af piskede æggeblommer og flormelis. Vend dernæst flødeskummet og til sidst æggehviderne i blandingen. Kom blandingen i en form med alufolie over, og frys den i ca. 8 timer.

Tag isen ud en time før servering og sæt den i køleskabet. Kom isen i potionsglas eller på et fad, og pynt med flødeskum og syltede ingefær.