Chokolade-Honning is

Tags: Chokolade, honning

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 200 g god mørk chokolade
  • 4 æg
  • 85 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk honning

En god tykbundet gryde sættes over svag varme. 150 g af chokoladen hakkes i mindre stykker og tilsættes sammen med mælken. Der røres indtil chokoladen er smeltet, og herefter tages den af varmen.

Æggene deles, og æggeblommerne piskes med 75 g af sukkeret i 2-3 minutter. Herefter piskes den lune mælk med lidt af gangen. Det hele kommes over i en ren gryde og varmes langsomt op mens massen omrøres til den bliver tyk. Nu tages den af blusset, og afkøles i en skål, enten over koldt vandbad eller i køleskab.

Æggehviderne piskes næsten stive sammen med slatet. Det sidste sukker kommes i og æggemassen piskes helt stiv. Efter at chokolademassen er helt afkølet, røres honningen i, og æggehviderne vendes til sidst forsigtigt i. Nu er det hele klar til at komme i fryseren eller ismaskinen. Har du ingen ismaskine, skal isen omrøres med 20 minutters mellemrum, til den er så stiv at omrøring ikke længere er mulig. Isen skal have mindst 3-4 timer i alt i fryseren før den er klar.